Mezoterapija – od terapije bola do tretmana podmlađivanja

Našim pacijentima od sada možemo da ponudimo usluge mezoretapije – mezoterapija bola i estetska mezoterapija. Tretmane mezoterapije će u našoj poliklinici sprovoditi Dr sci. med. Marija Macura, specijalista Opšte medicine i redovni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja na Univerzitetu u Beogradu.

Mezoterapija je metoda kojom se različite aktivne supstance ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože u kome se nalaze sitni krvni sudovi, mezoderm.

MEZOTERAPIJA BOLA

mezoterapija-bolaMezoterapija bola podrazumeva ubrizgavanje manjih doza lekova, pojedinačnih supstanci ili koktela smešanih od prirodnih ekstrakata, enzima, minerala, homeopatskih agenasa, vitaminskih kompleksa, amino-kiselina u mezoderm problematičnih – bolnih regija na telu.

Aktivne materije se u kožu mogu ubrizgavati na dubini od 1 do 4mm-6mm-13mm izuzetno tankim iglama (tanjim od dijabetičarskih, a samo nešto debljih od akupunkturnih).

 

Mezoterapija vam može pomoći ukoliko imate:

 • Bol u vilici, vratu, leđima
 • Bol u ramenima, laktovima i šakama
 • Bol u kukovima, kolenima i stopalima
 • Post-traumatski bol i sportski post-traumatski bol
 • Bol nakon preloma
 • Tendinopatija (upala/povreda tetive)
 • Glavobolja (migrena ili cervikalna glavobolja)

*Reumatoidni artritis, Osteoarthritis, Akilozirajući spondylitis, Akutni giht, Akutni Mišićnoskeletni poremećaji poput Periartritisa, Tendinitisa, Tenzosinovitis, Bursitis, druga bolna stanja nakon trauma uključujući fracture, lumbalni bol, istegnuća, deformitete, dislokacije, ortopedske, stomatološke, manje hiruške intervencije….

Prednosti mezoterapije:

 • Lekovi ostaju na mestu ubrizgavanja u većoj količini duži vremenski period – do čak 3 dana; imaju efikasnije lokalno dejstvo; sporo se otpuštaju u sistemsku cirkulaciju
 • Manje neželjenih sistemskih efekata
 • Lokalna koncentracija leka je prilikom mezoterapijskog davanja značajno veća od bilo kog drugog vida aplikacije
 • Omogućava pacijentima da se vrate svojim uobičajenim aktivnostima i prekinu uzimanje većih doza lekova per os (na usta)
 • Mirovanje i izostajanje iz redovnih aktivnosti (posao, sport) nije obavezno

(uz primenu ove terapije može se nastaviti sa, recimo, običajenim intenzitetom treninga, a opet rešiti dugotrajni problem sa npr. bolom u ramenu)

 • Trajanje same terapije je kratko, pacijent se odmah vraća svojim svakodnevnim aktivnostima i maksimum efekta se postiže za jako kratko vreme.

Akumezoterapija predstavlja spoj akupunture i mezoterapije – ubrizgavanje preparata (homeopatskog kolagena i preparata na bazi humane placente) u određene akupunkturne tačke.

Protokol terapije

Tretmani mogu/moraju da se ponavljaju (u 1-8-10 sesija). Obično se sprovode 1-2 puta nedeljno ili na 15 do mesec dana (u prevenciji ponovne pojave bola). Rezultira postupnim smanjenjem ukupnog bola s ciljem potpunog  prestanka boli  i omogućuje povratak pune funkcije regije/dela tela koja se tretira.

Cena mezoterapije bola: od 5.000 do 7.000 din. po tretmanu (cena zavisi od metode rada)

 

MEZOTERAPIJA U ESTETICI

Minimalno invazivno, gotovo bezbolno i potpuno bezbedno

shutterstock_1391758715-1Cilj mezoterapije u procesu podmlađivanja kože jeste povećanje aktivnosti fibroblasta, ćelija odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplikacija pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavljanje zdrave i mladalačke kože. Sa ponavljanjem procedura smanjuje se dubina bora, povećava se količina kolagena  a samim tim i popravlja tonus kože.

Koriste se različite sterilne supstance koje sadrže jednu aktivnu supstancu ili se mogu koristiti kokteli više aktivnih supstanci u zavisnosti od cilja koji želimo da postignemo. Jedna od podvrsta estetske mezoterapije je i metoda PRP (plazma obogaćena trombocitima), zatim homeopatski kolagen i preparati na bazi humane placente.

Aktivne materije se u kožu mogu ubrizgavati na dubini od 1 do 4mm-6mm-13mm izuzetno tankim iglama (tanjim od dijabetičarskih, a samo nešto debljih od akupunkturnih).

Mezoterapija se radi na licu, vratu, dekolteu, rukama ili butinama, kao i na poglavini (kod prevencije opadanja kose ili u slučaju pojave ćelavosti).

Mezoterapija može biti izvanredna dopuna drugim estetskim procedurama kao što su tretman hijaluronskom kiselinom-fileri, tretman botoksom, hemijski pilinzi, hirurški lifting, a redovnim tretmanima značajno se odlaže period korišćenja agresivnijih hirurških metoda.

Protokol terapije

Radi se serija terapija npr. za lice najčešće od 6 do 10 tretmana. U zavisnosti od materijala koji se koristi tretmani mogu biti na 1 do 2 nedelje ili na mesec dana (PRP na primer). Održavanje se može raditi jedan put u dva meseca ili sa ponovnom serijom nakon 6 do 8 meseci.

Cena estetske mezoterapije: 3.500 din. za tretman podočnjaka / od 12.000 do 18.000 din. za PRP tretman lica (cena zavisi od vrste preparata i problema koji se tretira)

 

Anticelulit mezoterapija

tretmani-celulita-mezoterapijomDruga važna indikacija za mezoterapiju jeste redukcija celulita. Tada se koriste supstance koje tope masnoću, pojačavaju cirkulaciju, omogućavaju bolju drenažu ili imaju dijuretičko dejstvo. Broj tretmana je individualan i zavisi od godina, tretirane regije, kao i životnih navika pacijenta (pušenje, izlaganje sunčevim zracima). Nakon serije od 8 do 10 tretmana (na 7 do 10 dana) značajna je redukcija celulita a koža postaje čvršća i zdravija.

Cena anticelulit mezoterapije: od 6.000 do 8.500 din. po tretmanu (cena zavisnosi od površine koja se tretira)

 

Mezolipoliza

estetska-lipoliza-3Posebna vrsta mezoterapijskih procedura je mezolipoliza-neinvazivna liposukcija, gde se lipolitički preparati ubrizgavaju u delove tela sa lokalnim naslagama masnog tkiva (podbradak, nadlaktice, stomak, bokovi, butine, predeo ispod lopatica, oko kolena) ubodima tankom iglicom na dubini od 12-13mm. Tretman iste regije se ponavlja jednom mesečno 4 do 6 puta. Efekat je trajan.

Cena mezolipoliza procedure: od 10.000 do 24.000 din. po tretmanu (cena zavisi od količine upotrebljenog preparata)

 

Mezoniti

mezoniti-elpidaMezoniti su vlakna (hiruški konac) koja se razgrađuju u koži. 3D mezoniti se pod kožu uvode tankom, dugačkom iglom. Potrebno je 6 do 9 meseci da se niti razgrade i za to vreme se oko niti stvara novi kolagen. U odnosu na indikacije pravi se mreža niti te se na taj način zateže koža, uklanjaju se bore i višak kože i koža se može preoblikovati.

4D Mezoniti su tretman gde se kombinuje aplikacija mezoniti uz dodavanje legalno injektabilnih mezokoktela za maksimalan lifting efekat ili preparata na bazi humane placente npr. u kombinaciji za mezonitima rezultati su dugotrajni i postiže se potpuno prirodan izgled.

Pre tretmana mezonitima potrebno je u konsultaciji sa lekarom odrediti tačnu regiju koju želimo tretirati. Pre uvođenja mezoniti nanosi se lokalni anestetik kako bi se izbegle eventualne neprijatnosti ili bol izazvani uvođenjem igala pod kožu. Prema željenim rezultatima i regiji koja se tretira se uvodi određeni broj igala pod kožu koje se potom vade a niti ostaju u koži. Rezultati su odmah vidljivi ali pun efekat se postiže tek posle mesec i po, do dva meseca. Pošto se mezoniti postepeno razgrađuju pa samim tim se i kolagen postepeno stvara dobija se potpuno prirodan izgled bez gubljenja mimike.

Cena tretmana mezonitima: od 1.200 do 1.500 din. po niti (obično se ne ide ispod 30 niti neophodnih za pravljenje što kvalitetnije i gušće mreže)

 

Ukoliko imate pitanja u vezi sa mezoterapijom ili želite da zakažete tretman,

pozovite nas putem naših brojeva telefona: 

024 557 789 | 024 559 828  | 024 534 314 | 065 554 78 90

0
  Slične objave
 • No related posts found.