KONKURS ZA POSAO – MEDICINSKA SESTRA / TEHNIČAR

Poliklinici MEGACLINIC potreban/a: 

Medicinska sestra / tehničar

 

Uslovi:

 • završena srednja / viša medicinska škola
 • licenca ili podnet zahtev za dobijanje licence
 • položen državni ispit
 • poželjno radno iskustvo u poliklinici ili sličnoj medicinskoj ustanovi
 • komunikativnost
 • poželjno znanje mađarskog i engleskog jezika
 • znanje rada na računaru
 • sistematičnost i dobra organizovanost u radu

Opis posla:

 • prijem pacijenata, zakazivanje pregleda, naplata
 • uzorkovanje krvi za laboratorijske analize i davanje terapije
 • asistiranje lekarima prilikom obavljanja pregleda
 • pravovremeno obaveštavanje nadređenog o potrebama nabavke
 • po potrebi obavljanje rada na terenu
 • održavanje higijene radnog prostora

Nudimo:

 • rad u ustanovi sa 20 godina ...
Nastavite čitati →
0

INSULINSKA REZISTENCIJA

Insulin je prirodni hormon koji proizvodi pankreas, žlezdani organ iza želuca. Pomaže da ćelije tela metabolišu glukozu pa se može koristiti za energiju. Insulinska rezistencija je stanje u kojem ćelije tela postaju otpornije na insulin.

Insulinska rezistencija može biti deo metaboličkog sindroma, a povezana je sa većim rizikom od razvoja srčanih oboljenja i prethodi razvoju dijabetesa tipa 2.

Povezana je sa drugim medicinskim stanjima – masna jetra, arterioskleroza, akantoza nigrikans i reproduktivne abnormalnosti kod žena.

Pojedinci imaju veće šanse za otpornost na insulin ...

Nastavite čitati →
0

Mentalno zdravlje tokom vanrednog stanja

Ako ste sami, izolovani ili u karantinu, i pri tom osećate anksioznost, paniku, ljutnju ili depresiju zbog vanrednog stanja, pročitajte savete našeg psihijatra Dr Snežane Šušljik:

Socijalno i karantisko distanciranje je sada postalo globalno i sve Vlade sveta ulažu napore u borbi protiv korona virusa.

Osećate li anksioznost, paniku, ljutnju, depresiju ili gledate u budućnost sa užasom?

 • Zapamtite da je sve ovo privremeno i da niste sami. Svako od nas treba da uspostavi sopstvene načine očuvanja mentalne stabilnosti.
 • Osmislite dan po dan, pokušajte da ...
Nastavite čitati →
0

Mezoterapija – od terapije bola do tretmana podmlađivanja

Našim pacijentima od sada možemo da ponudimo usluge mezoretapije – mezoterapija bola i estetska mezoterapija. Tretmane mezoterapije će u našoj poliklinici sprovoditi Dr sci. med. Marija Macura, specijalista Opšte medicine i redovni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja na Univerzitetu u Beogradu.

Mezoterapija je metoda kojom se različite aktivne supstance ubrizgavaju direktno u srednji sloj kože u kome se nalaze sitni krvni sudovi, mezoderm.

MEZOTERAPIJA BOLA

mezoterapija-bola Nastavite čitati →

0

Kako se pravilno leči prehlada

Od prehlade najčešće obolimo u jesenjim i zimskim mesecima, uglavnom zato što se po hladnom vremenu češće i duže zadržavamo u zatvorenim prostorijama, što povećava mogućnost prenosa virusa. Koji su simptomi prehlade i kako se pravilno lečiti?

Kod prehlade ili kijavice, posle početnog osećaja suvoće i pečenja u nosu, nastaje bistra i serozna, a zatim viskozna zamućena sekrecija iz nosa, zapušenost nosa i otežano disanje, a nekada i povišena telesna temperatura. Po pravilu postoji nadražaj sa kijanjem ...

Nastavite čitati →
0

Orthokin terapija vlastitom krvlju za zglobove, tetive i mišiće

LEK JE U VAMA!

Cilj Orthokin (Ortokin) terapije:

SMANJITI BOL  I UPALU,

POVEĆATI  POKRETLJIVOST I KVALITET ŽIVOTA,

ODLOŽITI ILI IZBEĆI OPERACIJU.

 

POLIKLINIKA MEGACLINIC je licencirana ustanova za primenu ORTHOKIN TERAPIJE kao nove zdravstvene tehnologije, koju je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Sprovodi je licencirano osoblje, lekari i medicinske sestre koji poseduju Nemačku licencu i rade po istim standardima kao u Nemačkoj. Oprema, kao i medicinska sredstva potrebna za pripremu seruma  nabavlja ...

Nastavite čitati →
0

Novo u poliklinici MegaClinic – Kineziotejping (japanske trake protiv bola)

Uveli smo dve novine – kineziotejping (japanske trake protiv bola) i akupunkturu! Obe metode obavlja specijalista interne medicine – reumatolog Dr Ištvan Šebešćen, koji radi u našoj poliklinici ponedeljkom, sredom i petkom od 12 časova. Prvih 10 pacijenta koji obave kineziotejping ostvaruju 50% popusta. Zato zakažite pregled na vreme!

Šta je kineziotejping?

Kineziotejping (lepljenje savremenih japanskih traka protiv bola) je tehnika  koja se zasniva na terapeutskom efektu specijalnih elastičnih traka  koje se lepe na ...

Nastavite čitati →
0

Novo u poliklinici MegaClinic – Akupunktura

Uveli smo dve novine – akupunkturu i kineziotejping (japanske trake protiv bola)! Obe metode obavlja specijalista interne medicine – reumatolog Dr Ištvan Šebešćen, koji radi u našoj poliklinici ponedeljkom, sredom i petkom od 12 časova. Prvih 10 pacijenata koji obave akupunkturu ostvaruju 50% popusta. Zato zakažite pregled na vreme!

Šta je akupunktura?

Akupunktura je prirodan način lečenja. Korišćenjem ove metode, organizam se dovodi u ravnotežu prirodnim putem, sopstvenim snagama i samoizlečenjem. ...

Nastavite čitati →
0

Do 50% popusta povodom 8. marta

Dan žena slavimo dve nedelje!

 

Povodom Dana žena pripremili smo pogodnosti i popuste za sve naše pacijentkinje od 1. do 15. marta. U ovom periodu ćete moći da ostvarite 50% popusta na preventivni sistematski pregled, 20% popusta na paket određenih laboratorijskih analiza, i uz ginekološki paket gratis merenje mineralne gustine kostiju.

Preventivni sistematski pregled podrazumeva: laboratorijske pretrage (kks, lipidni status, šuk, kreatinin), ginekološki pregled sa ultrazvukom i PAPA testom, ultrazvučni ...

Nastavite čitati →
0

Sreća tri puta veća

Trojke rođene zahvaljujući procesu inseminacije

Juče se u subotičkoj Opštoj bolnici Žužani i Rolandu Tancoš obistinila želja da postanu roditelji kada su dobili trojke zahvaljujući uspešnoj inseminaciji koju je obavio prim. dr Aleksandar Radulović u poliklinici Megaclinic.

Žužana je na svet donela dve devojčice Aliz i Fani, teške 1950 i 2180 grama i dugačke 42 i 44 centimerata, i dečaka Teodora, teškog 2450 grama i dugačkog 45 ...

Nastavite čitati →
0
Page 1 of 2 12