info@megaclinic.rs
Hét - pén: 07:00 – 20:00
Szombat: 07:00 – 12:00

Hematológia

Mivel foglalkozik a hematológus?

A hematológus a vér és a nyirokmirigyek betegségeit gyógyítja. A hematológus ezen kívül a vér olyan megbetegedéseivel és rendellenességeivel foglalkozik, mint például a vérszegénység és a vörös vértestek más betegségei. Külön csoportot képeznek a vér rosszindulatú betegségei.

A hematológus végezhet szakorvosi vizsgálatot, konzultációt, vérképelemzést és ajánlhat további vizsgálatokat, ha szükség van rájuk. Tanácsokat ad a kezeléssel kapcsolatban és a további ellenőrző vizsgálatok során nyomon követi a gyógyulás sikerességét.

A vérkép, illetve a vérvizsgálat elvégzésére évente legalább egyszer szükség van. Még akkor is, ha Önnek nincsenek szubjektív egészségügyi panaszai. Továbbá, ha fáradtságot és izomfájdalmat érez testedzés vagy egyéb fizikai tevékenység után – ellenőriztesse a vérképét. Nevezetesen, az egyik leggyakoribb oka a fent említett tüneteknek lehet az, hogy a vérben a vas tartalma nincs megfelelő szinten.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..