info@megaclinic.rs
Hét - pén: 07:00 – 20:00
Szombat: 07:00 – 12:00

Immunológia

Mivel foglalkozik az immunológus?

Számos krónikus betegség kezelésénél az immunológiától várják a segítséget. Az immunológia főként a rosszindulatú betegségek esetén járul hozzá nagy mértékben a gyógyuláshoz.

Minden betegséghez a kulcs az immunrendszerben keresendő – a közönséges megfázástól a súlyos és rosszindulatú betegségekig.  Bár a védekező rendszerünk válaszmódja bele van írva génjeinkbe, mégis azokhoz a feltételekhez alkalmazkodik, amelyekben élünk.

Annak érdekében, hogy sikeresen megvédjen bennünket a fertőzésektől az immunrendszer kiegyensúlyozott kell hogy legyen. Nem túl erős, nem túl gyenge. Az immunitás egyensúlyának megsértése mindig a ” felszínre tör “. Több fertőzés és eddig nem jellemző allergia jelentkezik, sőt még akár rosszindulatú betegségek is.

A legyengült immunrendszer nem elég hatékony a betegségek elleni küzdelemben, viszont ha túlzottan aktiválódik, akkor ellenkező hatást fejt ki és kárt okozhat a saját szervezetének.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..