info@megaclinic.rs
Hét - pén: 07:00 – 20:00
Szombat: 07:00 – 12:00

Kardiológia

Mivel foglalkozik a kardiológus?

A kardiológus vizsgálja a szív működését és képet alkot szíve állapotáról.

A kardiológia a belgyógyászat egyik ága és a elsősorban a szív és a szívkoszorúerek betegségeinek diagnosztikájával és kezelésével, valamint a vérnyomással és a keringéssel foglalkozik.

A megelőző kardiológiai vizsgálat elsősorban a kardiológusnál tett rendszeres látogatást foglalja magába – évente egyszer az egészséges személyek esetében, illetve gyakrabban, ha betegséggel állunk szemben.

A kardiológus amennyiben szükségesnek tartja további diagnosztikai eljárásokat fog ajánlani, mint például a Doppleres echokardiográfiát (szív-ultrahang) vagy kiegészítő laboratóriumi vizsgálatokat.

Ha magas vérnyomással rendelkezik rendszeres ellenőrzésre van szüksége vérnyomásmérő készülék segítségével. Szíve és szíverei állapotának meghatározását végezhetjük a szívritmus Holter vizsgálatával, a vérnyomás 24 órás megfigyelésével (vérnyomás Holter), professzionális echokardiográfiával, ergometriával (terheléses vizsgálat), stb.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..