info@megaclinic.rs
Hét - pén: 07:00 – 20:00
Szombat: 07:00 – 12:00

Ortopédia

Mivel foglalkozik az ortopédus?

Az ortopédia az orvostudomány ága, amely a mozgásszervi rendszer betegségeit, deformitásait és sérüléseit tanulmányozza, gyógyítja és előzi meg. Ma már az ortopédia elsősorban sebészeti ágazat, mivel sok állapot aktív és operatív hozzáállást igényel, beleértve a csont deformációknál való ellátást és a fogyatékkal élők általános gondozását, amely miatt az ez az ágazat szorosan együttműködik a többi orvosi irányzattal.

Az ortopéd szakorvoshoz a következő gondokkal jelentkezhetnek a betegek: bütykök, térd-, csípő- és hátfájás esetén, illetve láb-, ízületi- és izomfájdalmak miatt. Ezeket a fájdalmakat kísérheti feszültség, merevség, görcsös és korlátozott mozgás is. A fent említett nehézségeket okozhatja betegség de sérülés is egyaránt. Megelőzésként és kezelés esetén is torna ajánlott. A gerinctorna például a háti fájdalmak megelőzésére és kezelésére egyaránt ajánlott.

A vizsgálat után az ortopédus javasolhat további kivizsgálást, de röntgenezést is.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..