info@megaclinic.rs
Pon - pet: 07:00 – 20:00
Subota: 07:00 – 12:00

Savremeni genetički testovi u MegaClinic poliklinici!

Savremeni genetički testovi u MegaClinic poliklinici!

Savremeni genetički testovi u MegaClinic poliklinici!

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da su Vam od sada dostupniji najsavremeniji genetički testovi, koje vršimo u saradnji sa renomiranom kompanijom Medical solution.

Saznajte više o svom i nasleđu vaših najdražih, genetskim predispozicijama i potencijalima za očuvanje zdravlja primenom individualne terapije prema vašoj genetici. 

Izdvajamo najznačajnije genetske testove koje možete da obavite u našoj zdravstvenoj ustanovi:

 

Neinvazivni prenatalni test NEXTnipt

Omogućava svim trudnicama da već od 10. nedelje trudnoće dobiju sigurnu informaciju o genetskom zdravlju svoje bebe. Uz svaki test moguće je uraditi nasledne i nenasledne mutacije kod bebe kao i analizu za spinalnu mišićnu atrofiju, cističnu fibrozu, Dišenovu mišićnu distrofiju i fragilni X sindrom.

Izvodi se brzo i jednostavno, uzimanjem male količine majčine venske krvi, bez ikakvog rizika za bebu i buduću majku. Rezultati su dostupni u roku od 7 do 10 radnih dana. 

BabyCare testovi za decu

Predstavljaju jedini način da se retka, teška oboljenja kod beba koja nemaju vidljive simptome i znakove bolesti na rođenju, otkriju dovoljno rano da bi se sprečili ozbiljni, dugoročni zdravstveni problemi.  Testovi se preporučuju svim bebama nakon rođenja. 

Dermatogenetika

Ispitivanje gena omogućava dermatologu ili kozmetologu da kreira individualan i poseban program nege kože za pacijenta i prilagodi anti-age terapiju na osnovu individualne genske predispozicije i karakteristika kože. Testovi se vrše kod osoba starosne dobi već od 20 godina.

Farmakogenetika

Utvrđuje kompatibilnost lekova sa organizmom, u cilju propisivanja najefikasnijeg leka u adekvatnoj dozi za svakog pojedinačnog pacijenta i otkrivanja lekova koji mogu izazvati neželjene reakcije.Analiza se radi na 2000 lekova, jedanput u životu.

Preporučuje se svim pacijentima, a posebno pacijentima koji imaju kardiovaskularne, neurološke, onkološke, psihijatrijske probleme, u terapiji bola, pacijentima koji koriste antikoagulantnu terapiju. Test se sprovodi uzimanjem brisa usne šupljine, a rezultati su dostupni u periodu od 3 do 4 nedelje. 

Nutrigenetika 

Test otkriva kako geni utiču na našu ishranu i daje odgovor o najboljem izboru hrane za dugoročno zdravlje, sa ciljem održavanja željene kilaže i prevencije nastanka bolesti kao posledice neadekvatne ishrane. 

Nutrigenetika nije test intolerancije već je personalizovan test koji na osnovu naših gena daje preporuku o koracima i načinu ishrane, a na osnovu kojih ćete poboljšati zdravlje i sprečiti bolesti kao što su šećerna bolest, bolesti srca i krvnih sudova, gojaznost, povišene masnoće u krvi. Test se sprovodi uzimanjem brisa sluzokože usne duplje, a rezultati su dostupni nakon 7-10 radnih dana. 

WES Multiomics i Genom test

Pomoću WES MOx testa otkriva se uzrok retkih bolesti za znatno kraće vreme (oko 4 nedelje) što značajno poboljšava ishod kod pacijenata. Analiza se radi na oko 20.000 gena.

WES Multiomics se razlikuje od standardnih WES testova jer podrazumeva i genomsko i biohemijsko testiranje što omogućava lekarima procenu težine bolesti i donošenje odluka o personalizovanom tretmanu. Ovakav pristup je naročito značajan za dijagnozu retkih bolesti, metaboličkih ili neurodegenerativnih oboljenja.

Genom test je idealno rešenje za dijagnostiku retkih i neurodegenerativnih bolesti. Rezultati su dostupni nakon 15 radnih dana. 

Cardiogen

Testiranjem se postavlja dijagnoza kardioloških bolesti, daje prognoza bolesti i otkriva koji su članovi porodice pod visokim rizikom za nastanak bolesti. Na ovaj način se određuje efikasno lečenje, produžava i poboljšava život pacijenta. Mogu ga uraditi sve osobe, bez obzira na godine i kategoriju rizika. Rezultati su dostupni za 3-4 nedelje. 

Onkogenetika

Testiranjem genoma tumora, pristupa se jedinstvenim osobinama svakog tumora, pružajući najefikasnije terapije za bolji kvalitet života pacijenta.

Na osnovu anamnestičkih podataka bira se adekvatan tip testiranja. Testovi mogu biti deo skrininga ili prediktivni testovi kojima se izdvaja populacija visokog rizika, kao i testovi koji omogućavaju ciljanu primenu onkološke terapije.

Senzor test za depresiju

Genetičko testiranje gena za depresiju pored genetičke predispozicije i riziku o bolesti omogućava i predlog personalizovane terapije na osnovu naše genetike koja je jedinstvena. Perosnalizovana terapija je ključna jer doprinosi kvalitetnijem životu, a lekovi primenjeni u odgovarajućoj dozi smanjuju ispoljavanje neželjenih efekata.

Test je namenjen svima koji se leče od depresije ili su genetski predisponirani jer je poznato da se samo oko 20% obolelih od depresije adekvatno leči.

Senzor test za shizofreniju

Test genetičke predispozicije uz dodatnu analizu gena koji učestvuju u metabolizmu lekova za lečenje shizofrenih poremećaja. Na taj način terapija je prilagođena svakom pojedincu na osnovu njegove jedinstvene genetike.  Primena terapije prema našoj genetici omogućava adekvatan odabir terapije i u adekvatnoj dozi koja će biti efikasna, čime se smanjuje pojava neželjenih efekata. Test se sprovodi uzimanjem brisa usne šupljine.

Brca test

BRCA geni su geni koji pružaju uputstva za proizvodnju proteina koji pomažu u popravci oštećenja DNK. Mutacije u BRCA genima mogu povećati rizik od određenih vrsta karcinoma, posebno karcinoma dojke i jajnika, ali i prostate, pankreasa, kože... BRCA testom se utvrđuje da li postoji nasledni faktor za obolevanje od karcinoma dojke i jajnika, a zahvaljujući preventivnim pregledima prošle godine je otkriveno 1.800 novih slučajeva maligne bolesti dojke. 

Testiranje BRCA gena može pomoći u otkrivanju osoba sa povećanim rizikom i omogućiti pravovremeno preduzimanje preventivnih mera ili skrininga koji povećavaju šansu za izlečenje u slučaju pojave bolesti.

Kada se savetuje BRCA testiranje:

  • Pojava karcinoma dojke ili jajnika u porodici
  • Rana pojava karcinoma dojke, pre 45 godine
  • Karcinom dojke kod muškaraca
  • Pojava više karcinoma istovremeno
  • Dijagnostikovan karcinom povezan sa mutacijama u BRCA genu.

Da biste saznali više o tome kako genetsko testiranje može poboljšati vaše zdravlje i životni stil, pozivamo vas da nas kontaktirate putem mejla na info@megaclinic.rs. Naš tim stručnjaka stoji vam na raspolaganju da odgovori na vaša pitanja, pruži dodatne informacije i pomogne vam da razumete sve koristi koje genetsko testiranje može doneti.

Ne propustite priliku da saznate više o svom genetičkom nasleđu i kako to može uticati na vaše zdravstveno stanje. Pošaljite nam mejl danas i zakažite konsultaciju sa našim stručnjacima.

Komentara
Pošalji komentar
0
Komentara
Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
    Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
    Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.