info@megaclinic.rs
Pon - pet: 07:00 – 20:00
Subota: 07:00 – 12:00

Orthokin terapija vlastitom krvlju za zglobove, tetive i mišiće

Orthokin terapija vlastitom krvlju za zglobove, tetive i mišiće

LEK JE U VAMA!

Cilj Orthokin (Ortokin) terapije:

SMANJITI BOL  I UPALU,

POVEĆATI  POKRETLJIVOST I KVALITET ŽIVOTA,

ODLOŽITI ILI IZBEĆI OPERACIJU.

 

POLIKLINIKA MEGACLINIC je licencirana ustanova za primenu ORTHOKIN TERAPIJE kao nove zdravstvene tehnologije, koju je odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije. Sprovodi je licencirano osoblje, lekari i medicinske sestre koji poseduju Nemačku licencu i rade po istim standardima kao u Nemačkoj. Oprema, kao i medicinska sredstva potrebna za pripremu seruma  nabavlja se direktno od ovlašćenih distributera.

OSTEOARTRITIS je bolno oboljenje zglobne hrskavice, koje može imati različite uzroke kao što su urođene predispozicije i gojaznost preopterećenje zglobova kao i traume i sportske povrede. Kod skoro 80% ljudi starijih od 55 godina rendgenski snimci pokazuju oštećenja hrskavice. Tipični simptomi su bol i ograničenje pokreta u zglobovima.

ORTHOKIN terapijski sistem je savremeni način lečenja bolova u zglobovima, mišićima, tetivama bez dodataka lekova i drugih stranih supstanci. U potpunosti je biološka zato što ne koristi ništa drugo osim vaših vlastitih endogenih (unutrašnjih) proteina i faktora zalečenja. Ova metoda lečenja je dokazana klinički i naučnim studijama. Orthokin terapija se preporučuje za lečenje bolova u zglobovima zbog osteoartritlsa (I – III stepena) bolova u leđima, kao i povreda tetiva, ligamenata i mišića, u kombinaciji sa ili bez operativnog tretmana. Orthokin terapijom se mogu istovremeno tretirati više područja na telu pacijenta. Ovaj vid biološke terapije omogućava prirodno poboljšanje i oporavak oštećenih tkiva i primenjuje se kod:

  • Osteoartritis zglobova kolena, kuka, ramena, lakta,skočnog zgloba,
  • Posle traumatskih oštećenja zglobne hrskavice
  • Patoloških promena tetiva (Ahilova, Rotatorna manžeta ramena) i ligamenata
  • Lumboišijalgije, Diskus hernije
  • Traumatske rupture mišića
  • Drugih zapaljenskih i posttraumatskih stanja

 

Kako se izvodi Orthokin terapija

Krv se uzima iz vene direktno u specijalnu EOT monovetu.u kojoj se nalaze staklene kuglice neravnih površina koje „lepe“ na sebe ćelije krvi i podstiču sintezu antizapaljenskih proteina   koji su prirodni sastojak naše krvi, i faktora rasta. Monovete se pohranjuju u inkubator na 37o C 6-9 sati što prestavlja optimalne uslove za sintezu zaštitnih proteina čija se koncentracija povećava do 140 puta.

Centrifugiranjem se ćelije krvi odvajaju od seruma obogaćenog visokom koncentracijom zaštitnog proteina. Finalno dobijamo 5-6 injekcija seruma od kojih se prva doza aplicira odmah, a ostale doze se zamrznu i zavisno o indikaciji, 1-2 puta nedelјno ubrizgavaju u oboleli zglob ili drugu regiju tela.

 

Dejstvo i efekti terapije 

Lekoviti efekat Orthokin metode se postiže posebnim načinom obrade krvi, posle koje je serum obogaćen najkvalitetnijim faktorima rasta i antizapaljenskim proteinima.

Orthokin terapija deluje inhibirajuće na upalu koja izaziva osteoartritis, iritaciju nervnih završetaka, kao i povrede tkiva tetiva, ligamenata i mišića. Zahvaljujući protivupalnom efektu smanjuje se bol i otok, poboljšava pokretljivost i elastičnost bolnog područja. Proces propadanja hrskavice u osteoartritisom zahvaćenim zglobovima se usporava.

Očekivani efekti ovog jedinstvenog načina lečenja su prvenstveno smanjenjenje intenziteta bola i povećana pokretljivost, odnosno poboljšanje funkcije zgloba, tetiva ili mišića. Orthokin terapija  posebno u blagom do umerenom osteoartritisa (faze I – III) i dovodi do značajnog poboljšanja kvaliteta života (smanjenje bola, poboljšanje funkcije). Ovi efekti su često dugotrajni – do dve godine, pa i duže.

Kod pacijenata sa IV fazom osteoartritisa, često se  izvodi implantacija veštačkog zgloba. Ako operacija nije moguća ili je odbijena od strane pacijenta, Orthokin terapija predstavlja mogućnost neoperativnog lečenja.

 

Istorijat Orthokin terapije

Začetnik Orthokin terapije je prof dr sci. Petera Wehlinga iz Dizeldorfa, Nemačke. Ova terapija se koristi od 1997. godine i trenutno je u lečenju svojih pacijenata upotrebljava oko 500 licenciranih hirurga-ortopeda, fizijatara, neurohirurga, neurologa, anesteziologa, reumatologa i sportskih lekara u Evropi.

Zadovoljni pacijenti

Sa visokim stepenom uspešnosti Orthokinom je do sada lečeno i mnogo sportista i poznatih ličnosti, između ostalih Kobe Bryant koji je zahvaljujuči Orthokin terapiji produžio sportsku karijeru, a kod nas Mihail Dudaš, Aleksandar Kukolj, kao i Lepa Brena.

Iskustvo pacijentkinje dr Mihajla Vidanovića (ortoped-licenciran lekar Orthokin terapije): Imala sam veliki problem sa kolenom, jako teško sam se kretala, ustajala. Nakon Ortokin terapije se osećam odlično, bol u kolenu je prestala. Čak sam na nedavnom putovanju  bez ikakvih tegoba i planinarila. Vrlo rado bih preporučila ovaj vid lečenja, meni je mnogo pomogao. – Radmila

 

Više informacija o Orthokin terapiji pronađite na sajtu www.orthokin-srbija.rs ili nas pozovite:

  • 024 557 789
  • 024 559 828
  • 024 534 314
  • 065 554 78 90
Komentara
Pošalji komentar
0
Komentara
Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
    Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
    Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.